Vergoeding en tarieven (oefentherapie en slaapoefentherapie)

Oefentherapie Mensendieck en slaapoefentherapie worden vergoed uit het aanvullende pakket van uw zorgverzekering. Het verschilt per zorgverzekeraar en per aanvullend pakket hoeveel afspraken u vergoed krijgt. Dit varieert van 6 behandelingen tot onbeperkt. Ik raad u aan om uw polisvoorwaarden te raadplegen of contact op te nemen met de zorgverzekeraar. 

Voor kinderen tot 18 jaar worden er 18 zittingen oefentherapie per jaar vergoed vanuit de basisverzekering. Wanneer er meer zittingen nodig zijn dan worden deze vergoed vanuit de aanvullende verzekering.

Chronische indicatie

Betreft uw klacht een chronische aandoening? Volledige vergoeding vanuit de basisverzekering vindt plaats vanaf de 20e behandeling. Dit houd in dat de eerste 20 behandelingen door u of uw aanvullend pakket worden vergoed.  Welke chronische aandoeningen in aanmerking komen voor deze vergoeding is vastgesteld door het Ministerie van Volkgezondheid in de zogeheten lijst Borst. Deze lijst kunt u nagaan bij uw zorgverzekering.

Tarieven

De praktijk hanteert de onderstaande tarieven wanneer u geen vergoeding krijgt vanuit de basis- of aanvullende verzekering of wanneer u meer zittingen nodig heeft dan door uw verzekering worden vergoed.

  1. Behandeling oefentherapie/slaapoefentherapie                          € 28,00
  2. Behandeling oefentherapie/slaapoefentherapie aan huis          € 40,00
  3. Behandeling oefentherapie/slaapoefentherapie werkplek         € 40,00
  4. Behandeling oefentherapie/slaapoefentherapie in instelling     € 40,00
  5. Screening                                                                                              €   7,00
  6. Intake/anamnese en onderzoek na screening                               € 35,00
  7. Intake/anamnese en onderzoek na verwijzing                              € 35,00
  8. Eenmalig oefentherapeutisch onderzoek                                       € 40,00
  9. Verzuimtarief                                                                                        75% 

Als u niet verschijnt op de afgesproken tijd of (telefonisch/e-mail) afzegt minder dan 24 uur van te voren, zal de therapeut het verzuimtarief bij u in rekening moeten brengen. Dit loopt buiten de zorgverzekeraar om.

Contracten zorgverzekeraars

De praktijk oefentherapie MoviCura is met alle zorgverzekeraars gecontracteerd. Ga bij uw verzekering na hoeveel behandelingen er worden vergoed. Let op: bij een aantal verzekeringen is de vergoeding van oefentherapie samengevoegd met de vergoeding fysiotherapie. Houd dus eventueel rekening met het aantal behandelingen bij de fysiotherapeut in dit jaar.

Contactgegevens

Telefoon: 06 – 36 25 51 30
Email:       info@oefentherapiemovicura.nl
Adres:       Stationsstraat 15 – 17, 1182JM Amstelveen