Slider1

Oefentherapie Mensendieck

Oefentherapie Mensendieck is paramedische zorg op het gebied van houding en beweging. De oefentherapeut is specialist in het aanleren van gezond beweeggedrag bij uw dagelijks voorkomende activiteiten en werkzaamheden. Het doel van oefentherapie is lichamelijke klachten te laten verdwijnen, verminderen en/of te voorkomen, uitgaande van uw eigen bewegingsmogelijkheden. Met behulp van oefeningen en adviezen, die in het dagelijkse leven goed zijn toe te passen, leert u uw dagelijkse bewegingsgewoontes te veranderen. Hierdoor krijgt u gezonder beweeggedrag.

Kenmerkend aan oefentherapie is de holistische benadering. Dat wil zeggen dat de oefentherapeut niet alleen naar de klacht van de cliënt kijkt, maar probeert mens en houding in zijn/haar omgeving als geheel te benaderen. De kracht van oefentherapie Mensendieck is dat u herhaling van klachten leert voorkomen. De behandeling werkt namelijk curatief en preventief: houding en beweging worden zodanig verbeterd dat klachten ook op de lange termijn wegblijven.

Persoonlijke begeleiding

Onder persoonlijke begeleiding zal er samen worden gewerkt aan het herstel van uw klacht(en). De eerste keer dat u bij de oefentherapeut komt vindt er een intake plaats. Hierdoor kan de oefentherapeut een goed beeld schetsen van de situatie om vervolgens een behandelplan op maat te maken. Tijdens de verdere behandeling geeft de oefentherapeut u inzicht in de relatie tussen uw klacht en uw houdings- en bewegingspatroon. Ook krijgt u inzicht in de reactie van uw lichaam op pijn, (over)belasting en spanningen. De behandeling wordt afgestemd op uw persoonlijke situatie. Zowel uw werkomgeving, uw thuissituatie als uw hobby’s en sporten komen aan de orde.

Voor uw behandeling wordt er gebruik gemaakt van een eigen ruimte, maar ook van een uitgebreide oefenzaal met fitnessapparatuur. Als u niet in staat bent om naar de praktijk te komen is behandeling aan huis mogelijk. Indien nodig is een bezoek aan uw werkplek mogelijk.

Nieuwsgierig?

Wilt u graag weten of de therapie wat voor u is? Klik op onderstaande knop om te zien met welke klachten u terecht kunt bij de oefentherapeut. Ook mag u altijd, vrijblijvend, contact opnemen om meer informatie op te vragen.

Vergoeding

Oefentherapie wordt vergoed uit het aanvullende pakket van uw zorgverzekering. Het aantal  behandelingen is afhankelijk van uw verzekering. Voor kinderen komen de eerste 18 behandelingen uit het basispakket.

Heeft u enkel een basisverzekering of heeft u uw maximaal aantal behandelingen bereikt? Dan betaalt u de kosten zelf.

Contactgegevens

Telefoon: 06-36 25 51 30
Email:       info@oefentherapiemovicura.nl
Adres:      Stationsstraat 15-17, 1182JM, Amstelveen