Slider3

Runningtherapie

Heeft u een moeilijke periode achter de rug? Voelt u zich minder fit? En wilt u zich weer beter gaan voelen? Bij oefentherapie MoviCura Amstelveen kunt u verantwoord en ontspannen gaan hardlopen onder deskundige begeleiding. Of u nu sportief of minder sportief bent aangelegd maakt niet uit. Runningtherapie is voor iedereen een mogelijkheid om in beweging te komen en u mentaal en fysiek beter te gaan voelen.

Wat is runningtherapie?

Runningtherapie is een rustige duurloop met een therapeutische functie voor mensen met psychische of meer algemene klachten. Door hardlopen komen de stoffen endorfinen en serotoninen in de hersenen vrij waardoor u een pleziergevoel krijgt en uw stemming verbetert. Er is minder ruimte voor piekeren zodat de gedachten tot rust komen. Geleidelijk aan zal de lichamelijke conditie verbeteren waardoor u zich ook fysiek beter gaat voelen.

Het betreft een cursus van ongeveer 12 weken waarin u individueel wordt begeleid en gecoacht om vervolgens op eigen kracht verder te gaan met hardlopen. Er wordt een rustig opbouwprogramma aangeboden, rekening houdend met uw mogelijkheden. Benadrukt moet worden dat het gaat om het aanleren van een rustige duurloop waarbij het gaat om ontspannen en met plezier te leren lopen. De runningtherapie zal plaatsvinden in de omgeving van het Amsterdamse bos en de Poel.

Wanneer runningtherapie?

Lichaamsbeweging, in het bijzonder hardlopen, is een medicijn tegen veel lichamelijke en geestelijke klachten (zie onderstaande lijst). Verschillende wetenschappelijke onderzoeken hebben aangetoond dat hardlopen bij mensen met depressieve en aanverwante klachten dezelfde effecten kan hebben als bij behandeling met medicijnen. Het kan ook een goede aanvulling zijn op gesprekstherapie en behandeling met medicijnen.

Lijst psychische klachten: 

  • Depressie
  • Stemmingsstoornissen
  • Angststoornissen
  • Burn-out
  • Overige psychische klachten

Lijst algemene/lichamelijke klachten:

  • Te kort aan uithoudingsvermogen
  • Overgewicht
  • Stressgerelateerde klachten
  • Slaapproblemen
  • Vermoeidheidsklachten

Kosten

De runningtherapie wordt helaas niet vergoed namens de zorgverzekering. Om deze reden gelden hiervoor speciale (pakket)tarieven. Vraag naar de mogelijkheden door contact op te nemen!

Persoonlijke begeleiding

De cursus is een individuele cursus. Runningtherapie is daardoor geschikt voor jong en oud. Voor ieder persoon wordt een individueel plan van aanpak opgesteld. Het plan wordt afgestemd op de aard van de klacht, de leeftijd en de persoonlijke wensen van de persoon. Kortom; runningtherapie is dus geschikt voor iedereen die op zoek is naar een manier om op een ontspannen, niet prestatiegerichte wijze, in beweging te komen en zich lekkerder in zijn/haar vel te voelen.

Contactgegevens

Telefoon: 06 – 36 25 51 30
Email:       info@oefentherapiemovicura.nl
Adres:       Stationsstraat 15-17, 1182JM Amstelveen